تپسی باید ۶۰۰ میلیون دلار ارزشگذاری میشد، اما حتی به یکدهم آن هم نرسید!
همبنیانگذار و مدیرعامل سابق تپسی با اشاره به چالشهای اقتصادی کشور، از تأثیر این شرایط بر ارزشگذاری استارتاپهای ایرانی انتقاد کرد و گفت: «تپسی باید ۶۰۰ میلیون دلار میارزید، اما ارزش آن حتی به یکدهم این رقم هم نرسید.».

به گزارش نواتک، میلاد منشیپور، همبنیانگذار و مدیرعامل سابق تپسی، در گفتوگویی با پادکست «طبقه ۱۶» با اشاره به چالشهای اقتصادی کشور، از تأثیر این شرایط بر ارزشگذاری استارتاپهای ایرانی انتقاد کرد و گفت: «تپسی باید ۶۰۰ میلیون دلار میارزید، اما ارزش آن حتی به یکدهم این رقم هم نرسید.» او شرایط اقتصادی ایران را مانعی بزرگ برای رشد واقعی شرکتهای نوآور دانست و افزود: «برای این که حال یک فرد ایرانی، بهویژه کسی که در داخل کشور مشغول به کار است، بد باشد، دلایل زیادی وجود دارد.»
منشیپور در ادامه به تجربیات شخصی خود اشاره کرد و از همکاریاش با مدیرعامل فعلی شرکت «کریم» سخن گفت. او توضیح داد که آنها پیشتر در شرکت «بزون کمپانی» همکار بودهاند و حدود یک سال بر روی پروژهای نفتی بهصورت مشترک کار کردهاند. به گفته او، این دوستی و همکاری موجب شده تا همچنان ارتباط نزدیکی با یکدیگر داشته باشند. منشیپور افزود: «تنها دو ماه پیش مدیرعامل کریم را دیدم. این شرکت اخیراً با مبلغ ۳.۵ میلیارد دلار توسط اوبر خریداری شده است. زمانی که از او درباره آمار فعالیتشان پرسیدم، گفت در عربستان، پاکستان، مصر و امارات حدود ۳۵۰ هزار سفر روزانه ثبت میکنند.»
وی با اشاره به رشد تپسی گفت: «زمانی که از تپسی خارج شدم، تعداد سفرهای روزانه این شرکت کمی کمتر از ۴۰۰ هزار عدد بود. حالا و پس از جذب سرمایه، این رقم به حدود یک میلیون سفر روزانه رسیده است.» منشیپور همچنین به تفاوت قیمت هر سفر در ایران و کشورهای منطقه اشاره کرد و گفت: «قیمت هر سفر در ایران نسبت به کریم حدود پنج تا شش برابر کمتر است. با یک محاسبه ساده، اگر ارزشگذاری ۳.۵ میلیارد دلاری کریم را با در نظر گرفتن این تفاوت قیمتی در نظر بگیریم، تپسی باید ارزشی در حدود ۶۰۰ میلیون دلار میداشت. در حالی که ارزش واقعی آن بسیار کمتر از یکدهم این مبلغ برآورد میشود.»